Gelu Puiu

Hai că se poate! Această expresie mi-a venit în minte când am auzim prima dată de demersul întreprins de CUCONUL VOSTRU, al sucevenilor. Mai exact, inginerul Gelu Puiu, fost ministru secretar de stat, care a dat o lecție tuturor silvicultorilor din județul Suceava, reușind o acțiune în premieră: cultivarea a peste 40 de hectare de pădure, în mai puțin de o zi.

Gelu Puiu, unul dintre cei mai promițători tineri ai silviculturii sucevene a realizat practic ceea ce ne dorim cu toții, mai ales când urmărim reportaje legate de defrișările ilegale. A cultivat, alături de o întreagă echipă, o nouă pădure în ocolul pe care îl conduce. Pe imașul din Fetești, în câțiva ani, se va înălța o nouă pădure de goruni și stejari, iar speranța lucrului bine făcut mai aprinde o scânteie în ceea ce ne dorim: un aer mai sănătos, un mediu mai curat. Pregătirile pentru plantare au durat aproximativ două săptămâni, care au reprezentat aratul terenului şi celelalte activităţi agricole necesare acestei acţiuni. Colectivul Ocolului Silvic Adâncata, alături de reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava, au dat dovadă de profesionalism şi îndârjire, au dovedit că lucrul bine făcut atrage în rândul voluntarilor, iar acţiunea gândită şi pusă în practică este dovada vie a acestui lucru. În egală măsură, acţiunea condusă de şeful de ocol Gelu Puiu poate fi un exemplu la nivel de ţară, nu doar de judeţ, exemplu care sperăm să fie urmat de cât mai mulţi ingineri silvici.

Pentru activitatea sa de la Ocolul Silvic Adâncata, pentru faptul că aplică un management sănătos şi occidental, pentru faptul că îi pasă de pădurile din judeţul Suceava, dar şi pentru modestia de care dă dovadă, redacţia televiziunii SuceavaL!VE îl nominalizează CUCONUL VOSTRU, al sucevenilor, pe inginerul silvic Gelu Puiu.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email