PROACT, seriozitate și responsabilitate

În zilele noastre, a devenit esențial, dacă pleci sau vii din străinătate și nu numai, să optezi pentru un serviciu de traduceri pentru facilita interacțiunea atât cu clienții, cât și cu angajatorii. Acest lucru devine dificil atunci când nu ai informațiile necesare ale acestui proces și nu știi unde și la cine să apelezi.

PROACT vine cu o experiență incontestabilă pe piața suceveană, traducătorii biroului asigurând traduceri cât mai variate, chiar și cu grad înalt de dificultate (manual de utilizare, documentații tehnice, oferte pentru participarea la licitații, politici și proceduri interne), acte și documente personale (cărți de identitate, certificate de naștere, certificate de căsătorie, acte pentru înmatricularea mașinilor, etc.

Traducătorii vă asigură în regim de urgență traducerea textelor din domeniul juridic, tehnic, economic, medical, literar în/din următoarele limbi: engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă, ucraineană, portugheză, olandeză, greacă, bulgară, maghiară, daneză, suedeză, norvegiană, rusă, cehă, slovacă, turcă, polonă, etc.

Pentru cei care nu au mai trecut prin această experiență și întâmpină dificultăți, echipa PROACT vine în ajutor cu cele mai frecvente întrebări puse într-un birou de traduceri  și răspunsurile pentru nelămuririle clienților:

  1. Care este costul unei traduceri?

 Prețul diferă în funcție de limba în care se vrea tradus documentul, limbile străine rare având un preț mai ridicat față de limbile străine care sunt foarte căutate, cum ar fi: limba engleză, limba franceză, limba italiană, limba spaniolă.

 

  1. Cum se calculează prețul? Este un preț fix per pagina fizică?

Trebuie să avem în vedere faptul că există trei  tipuri de documente: documente tip, documente cu dificultate redusă și documente cu dificultate ridicată, iar prețul diferă în funcție de acestea.

 

  1. Ce reprezintă documentele tip, cele cu dificultate redusă și cele cu dificultate ridicată?

Din categoria documentelor tip fac parte: actele de stare civilă, actele auto, cazierele judiciare, acte de studii, etc. Documentele cu dificultate redusă sunt documentele cu caracter general, ce nu conțin termeni de specialitate, iar documentele cu dificultate ridicată sunt documentele ce conțin, în mare parte, termeni de specialitate (juridici, medicali, tehnici).

 

  1. Cât durează procesul de traducere?

În mod normal, o traducere a unui act tip  se eliberează în aceeași zi în care s-a realizat preluarea, dacă sunt documente cu dificultate mai ridicată și cu un număr generos de pagini, se rezolvă în aproximativ 24-48 h. Daca este nevoie urgenta de traducere, se va incasa preț de urgență (cu acordul clientului).

 

  1. Serviciile de traducere se pot realiza și în mediul online sau doar fizic?

Documentele le preluam atât fizic, la birou, cât si pe e-mail și whatsapp, ajutându-i pe clienții noștri să economisească timp.

 

  1. Oferiți doar servicii de traducere?

Oferim atât servicii de traducere, cât și servicii de legalizare, apostilare și supralegalizare a documentelor.

 

  1. Cum se poate efectua plata unei traduceri?

Plățile se pot efectua astfel:

– numerar/ card, la sediul biroului nostru;

– prin depunere numerarului în contul sediului nostru;

– prin ordin de plată;

 

  1. Care este diferența dintre traducere autorizată si traducere legalizata?

Traducerea autorizată este o traducere semnată și ștampilată de un traducător autorizat de Ministerul de Justiție din România.

Traducerea legalizată are un element în plus fata de cea autorizata: sigiliul notarului public asupra autenticității semnăturii si stampilei traducătorului autorizat care semnează documentul.

 

  1. Legalizarea este inclusa in prețul traducerii?

Întrucât legalizarea se face la un birou notarial, aceasta se încasează separat, iar prețul este stabilit de biroul notarial.

 

Traducătorii PROACT vă stau la dispoziție să vă ofere ajutorul și să vă îndrume, iar pentru mai multe informații și servicii, puteți accesa site-ul biroului de traduceri PROACT: proact.ro.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email