Locuitori… cu înlocuitori

Oriunde îți întorci privirea, toată lumea vrea să fie altceva decât român, de la amărâții care își caută alimente, electrocasnice sau motorină peste graniță și până la inteligenții care pretind superioritatea unor alte populații. Dar, când se mai apucă oarece sportiv să câștige oarece medalii sau recunoaștere mondială, brusc, cu cățel, cu purcel, toată lumea se înghesuie la poze cu maimuța. De la prim-ministru la ultima amatoare de telenovele, toți devin români, solidari la un succes al altora.

Patriotismul, ca și alte produse deficitare, este direct proporțional cu indicele natalității, și cum natalitatea la noi scade furtunos, patrioții uită să se mai nască. Se nasc cu succes naționalitățile conlocuitoare pentru că lor STATUL le dă drepturi în timp ce românilor le dă un singur drept, acela de a plăti taxe. Nu pot să nu mă gândesc la numărul tot mai mic de intelectuali pe care îi mai avem. Fabricile de diplome și-au pus amprenta definitiv pe societatea de azi, deoarece dacă oricine își poate rostui o diplomă pe banii babacilor, găsirea unui loc de muncă a devenit problematică până și pentru cei cu pile.

Suntem o populație de hiene mult prea mare pentru ce-a mai rămas din hoitul României, iar DNA este singurul vânător rămas pe picioare. Nu există societate civilă, ci o departajare evidentă între profitori și abuzați, iar acest lucru va duce, mai devreme sau mai târziu, la explozia mămăligii, numai că de data asta, nu va mai fi de conjunctură și în direct la televizor, va fi neutronică și va distruge definitiv acest popor.

Încă o campanie electorală se pregătește de intrarea în istorie ca prima manifestare de acest gen condimentată de DNA. Dacă în fostele campanii candidații mai dădeau ceva semne de gândire, de data aceasta am rămas cu senzația amară că demnitar înseamnă cineva total lipsit de demnitate, pentru că, nu-i așa, dacă ești demnitar nu mai are niciun sens să fii demn.

Ne-am construit o foarte frumoasă trambulină spre dezastru și ne înghesuim să sărim printre primii, ca să scăpăm de aglomerație și cauciucuri de iarnă. Personal, am abandonat orice speranță de reviriment pentru această țară atunci când coaliția DA a fost distrusă de Asociația Ciolanul. Alegerile ce urmează, indiferent de rezultat, vor consfinți falimentul României, iar singura necunoscută este cine va cumpăra resturile.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email