NEst-TV Channel | Homepage

Victor Ponta: Vreau ca toți românii să înceapă să simtă în propriile buzunare că economia începe să meargă bine!

Comentarii 🕔12.nov. 2014

Victor Ponta, candidatul PSD pentru fotoliul de președinte al României, a afirmat că dorește ca toți românii să înceapă să simtă în propriile buzunare că economia începe să meargă bine!

Ce garanții oferiți românilor că majorările de salarii, pensii şi alte ajutoare se vor aplica aşa cum aţi promis?

Câtă vreme stă în puterea mea, nu se vor mai tăia niciodată salarii și pensii în România, ci vom aplica toate măririle pe care le-am anunțat și vom căuta fonduri și pentru altele! Ceea ce am încercat în acești doi ani și jumătate e să facem dreptate pentru cei loviți de tăierile din 2010, dar și pentru categorii uitate de guvern cu niște venituri foarte mici – precum medicii și profesorii tineri. Am încercat să sprijinim cât mai multe categorii cu măsurile luate, dar sunt foarte conștient că mai sunt multe de făcut. O bună parte a românilor deja simt în propriile buzunare faptul că bugetul a avut mai mulți bani, pentru că economia a crescut și am redus risipa. O simt pensionarii a căror pensie s-a mărit de la an la an, o simt cei care beneficiază de salariul minim pe economie care a crescut la 900 de lei și o simt toți cei care beneficiază de ajutoare sociale mărite.

Iar în proiectul de buget pentru 2015 sunt cuprinse deja măsuri precum majorarea tuturor pensiilor cu 5% și creșterea pensiei minime de la 350 la 400 de lei, dublarea alocației pentru 500.000 de copii din familiile sărace, creșterea salariului minim, majorarea cu 16% a indemnizației persoanelor cu dizabilități, mărirea salariilor profesorilor. Știm că mai avem multe de făcut, dar lucrurile sunt pe drumul cel bun și îi indemn pe oameni sa aibă încredere.

L-ați acuzat pe dl Iohannis că va tăia pensiile dacă va ajunge președinte. Care e argumentul dvs?

Programul domnului Iohannis ar costa bugetul de stat peste 6 miliarde de euro doar în 2015! Acești bani nu pot veni decât din noi datorii și din tăieri de salarii și pensii. Să nu uităm că premierul propus de Klaus Iohannis este Cătălin Predoiu, a cărui semnătura se află pe toate deciziile de tăieri de salarii și pensii din 2010.
Chiar recent, la o emisiune TV, când a fost întrebat dacă va menține indexarea pensiilor, a refuzat să spună DA! Prin urmare, chiar cred că dl Iohannis are în plan tăierea pensiilor, și argumentele sunt chiar declarațiile și proiectele domniei sale.

Cum va evolua economia României în 2014?

În cei doi ani și jumătate de când suntem la guvernare, România a avut creștere economică, iar în 2013 chiar am uimit toată Europa și am depășit și cele mai optimiste prognoze. Anul acesta, până acum toate semnalele sunt bune: ultimele date ne arată că producția industrială a crescut, a crescut consumul, exporturile au ajuns la un maxim istoric, ceea ce este foarte bine.
O altă veste excelentă este faptul că avem excedent bugetar, ceea ce înseamnă că guvernul a cheltuit mai puțini bani decât a încasat. De aceea ne gândim acum să plătim în avans banii câștigați în instanță de profesori, magistrați și alți funcționari care au dat guvernul Boc în judecată. Am ajuta astfel bugetele pe 2015 și 2016 și am încuraja consumul, pentru că oamenii ar primi banii în luna decembrie, luna sărbătorilor.
Vreau ca toți românii să înceapă să simtă în propriile buzunare că economia începe să meargă bine!

În statistici, lucrurile arată bine, dar care este efectul rezultatelor economice asupra românilor?

Tocmai asta îmi doresc: să ajungă fiecare familie din România să simtă aceste rezultate bune în propriul nivel de trai. De aceea mărim pensiile și salariile, de aceea creștem diverse ajutoare și indemnizații, de aceea am redus TVA la pâine și vom reduce și la fructe, legume și carne, de aceea am redeschis spitale. În același timp, am redus CAS și am eliminat peste 90 de taxe și tarife, ca să ajutam în paralel și mediul de afaceri și să creem locuri de muncă. Dacă economia produce mai mult, putem da mai mulți bani la educație, la sănătate, la infrastructură, putem să aplicăm mai multe măsuri sociale atât de necesare pentru cei cu venituri mici.
Contracandidatul meu, domnul Iohannis, este susținut de oameni care nu sunt de acord cu aceste politici. Ei își doresc să revină la austeritatea din 2010-2011 și să renunțe la măsurile pe care noi le-am luat. Domnul Iohannis numește „pomeni electorale” pensiile mărite, alocațiile dublate pentru copiii săraci, salariile mărite ale profesorilor, subvențiile crescute ale agricultorilor, creșterea indemnizațiilor persoanelor cu handicap. Sunt măsuri absolut necesare pentru acești oameni. Dacă le numește „pomeni electorale”, în mod cert dacă va ajunge președinte le va tăia!
As vrea să-l văd pe domnul Iohannis spunându-i în față unui medic debutant că banii în plus pe care îi primește la salariul și așa mic sunt „pomană electorală”. Sau să-i spună unui pensionar care primește pensia minimă, pe care ne-am angajat că o creștem, că nu merită acei bani în plus, fiindcă ar fi „pomană electorală”.

Ce le transmiteți românilor înainte de votul de duminică?

Tuturor românilor le transmit să vină pe 16 noiembrie la vot și să-și exercite acest drept fundamental cu gândul la România și la viitorul pe care îl putem construi împreună. Este un moment foarte important pentru soarta României și dorința mea cea mai mare este să fim un popor unit și să depășim starea de discordie și conflict pe care Traian Băsescu și oamenii săi au promovat-o în ultimii 10 ani. Putem avea ca națiune un proiect comun și un președinte de care să fim mândri, care își iubește țara și promovează valorile sale autentice, fie că vorbim de tradiție, credință, istorie sau speranțele noii generații.

Nu există comentarii

Nu există comentarii încă!

Scrie un comentariu

<

Facebook

SEPTEMBRIE 2022

Comunicat de presă finalizare proiect POC

„Consolidarea capacității Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți de a desfășura activități didactice în mediul on-line prin achiziția de echipamente/dispozitive electronice”

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 23.09.2021 proiectul „Consolidarea capacității Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți de a desfășura activități didactice în mediul on-line prin achiziția de echipamente/dispozitive electronice", Cod SMIS 2014+ 144353, cofinanțat prin AM POC/OIPSI în baza contractului de finanțare nr. 404/233t/23.09.2021, încheiat între Autoritatea Pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar prin Programul Operațional Competitivitate în numele și pentru Ministerul Investițiilor si Proiectelor Euro-pene (MIPE) și Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți.

Proiect cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c. - Con-solidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creșterea gradului de utilizare a Internetului, Acțiunea 2.3.3 - Îm-bunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-in-cluziune, e-sănătate și e-cultură - SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Obiectivul general al proiectului: desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronaviru-sul SARS-COV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate așteptate):

Dotarea Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți, cu echipamente de tipul tabletelor școlare si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2.

Valoarea totală a proiectului este de 1.267.957,85 lei cu TVA, din care:

• Valoarea totală eligibilă a proiectului: 1.213.457,85 lei

• Valoarea eligibilă nerambursabilă: 1.213.457,85 lei (Valoare FEDR = 1.031.439,17 lei, Valoare BS = 182.018,68 lei)

• Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 0,00 lei

• Valoarea neeligibilă a proiectului: 54.500 lei

Proiectul se implementează de către beneficiarul Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți reprezentată legal de către director Munteanu Radu Gheorghe.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

Date de Contact:

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți,

Sediul: Rădăuți, str. Eudoxiu Hurmuzachi nr. 7, judeţul Suceava,

Tel:. 0230561161, E-mail: sc_bogdanvoda@yahoo.com

Iunie 2022

Comunicat de presă începere proiect POIM

„Consolidarea capacitatii Scolii Gimnaziale „Iulian Vesper” Horodnic de Sus, jud. Suceava, in vederea gestionarii situatiei de pandemie generata de virusul SARS-COV-2”

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IULIAN VESPER” HORODNIC DE SUS, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 18.05.2022 proiectul „Consolidarea capacității Școlii Gimnaziale „Iulian Vesper” Horodnic de Sus, jud. Suceava, in vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2", Cod SMIS 2014+ 149821, cofinanțat prin AM POIM în baza contractului de finanțare nr. 1442/ 18.05.2022 încheiat între Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene (MIPE) și Școala Gimnazială „Iulian Vesper” Horodnic de Sus.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară - Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU.

Obiectivul general al proiectului îl constituie consolidarea capacității de reacție a unităților de învățământ de stat la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-COV-2. Limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor acestuia asupra populației, poate fi realizată prin asigurarea disponibilității echipamentelor/dispozitivelor de protecție medicală și asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ de stat în vederea atingerii următorului rezultat de program: „Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-COV-2 în sistemul public de educație preuniversitară și/sau universitară”. Prin urmare, proiectul va contribui indirect la atingerea indicatorului de rezultat al programului prin dotarea unităților de învățământ de stat din comună cu echipamente/ dispozitive de protecție medicală și de asigurare a condițiilor igienico-sanitare minime necesare, în vederea limitării numărului potențial de cazuri de infecție care ar trebui tratate în sistemul public de sănătate.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate așteptate):

Asigurarea dotărilor cu echipamente de protecție/ dispozitive medicale a unităților de învățământ din comuna Horodnic de Sus în contextul gestionării crizei COVID-19

Valoarea totală a proiectului este de 860.443,12  lei cu TVA, din care:

• Valoarea totală eligibilă a proiectului: 855.921,12  lei

• Valoarea eligibilă nerambursabilă: 855.921,12 lei

• Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 0,00 lei

• Valoarea neeligibilă a proiectului: 4.522,00 lei

Proiectul se implementează de către beneficiarul ȘCOALA GIMNAZIALĂ "IULIAN VESPER" HORODNIC DE SUS, reprezentată legal de către Ciprian Scripcariu - Director.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni (01.03.2022 – 31.12.2023).

Date de Contact:

ȘCOALA GIMNAZIALĂ "IULIAN VESPER" HORODNIC DE SUS

Sediul: comuna Horodnic de Sus, strada - nr. 1434, judetul Suceava

Tel:. 0230415109, E-mail: horodnicsus1@yahoo.com