Presedintele „postac”, in varianta deputatului PSD Iane

Dacă cucul de la ora şase a încetat să ne mai încânte auzul cu discursurile sale, iată că acum a intrat în scenă antagonistul preşedintelui anterior, în persoana lui Klaus Werner Iohannis, preşedinte scump la vedere şi care rar poate fi zărit în proximitatea pupitrului prezidenţial.
Preşedintele postac, preferă să transmită mesaje naţiunii române prin intermediul unei reţele de socializare de sorginte americană, mesaje de forma unor postări de 2-3 propoziţii scrise pe picior, adresându-se nimănui şi tuturor simultan. Astfel, preşedintele nou ales poate scăpa de asumarea responsabilităţii unei declaraţii oficiale, postările sale putând să se piardă prin oceanul de postări neserioase publicate pe Facebook.
Preşedintele postac şi de epocă modernă, e-Preşedintele României, renunţă la orice formă oficială de comunicare şi văduveşte instituţiile oficiale care până în prezent aveau această atribuţie. Din noiembrie 2014, orice mesaj de interes public, orice felicitare, omagiu sau condoleanţe sunt transmise de către e-Preşedintele ţării, în exclusivitate, prin intermediul Facebook. Motivarea cererii de reexaminare a unei legi a fost justificată pe Facebook, mesajele pentru militarii români răniţi au fost postate pe Facebook, orice mesaj de interes naţional a fost postat pe Facebook şi mărturisesc că, în acest moment, mă tem că e-Preşedintele nostru va institui starea de asediu tot pe Facebook, şi nu comunicând direct cu Parlamentul şi CSAT-ul.
Recomand preşedintelui KWI să conştientizeze faptul că mesajul postat pe Facebook, reţeaua de socializare inventată de un june american, nu este echivalent cu adoptarea unei poziţii oficiale de la tribuna prezidenţială, nu are semnificaţie diplomatică şi nu atrage după sine responsabilitatea aferentă unei poziţii publice.
În altă ordine de idei, preşedintele ales, este preşedintele nostru, al tuturor, nu doar al celor care l-au votat, nu doar al celor 8 milioane de români cu conturi de Facebook, şi nu doar al celor 1.5 milioane de urmăritori ai săi. KWI este la fel de mult preşedintele utilizatorilor de Facebook, cât şi al Paraschivei din satul Bălăneşti care nu a avut acces vreodată la un calculator şi care nu a avut vreodată oportunitatea să îi dea „Like”, să îi urmărească postările şi să se delecteze cu mesajele pline de înţeles postate de preşedinte.
Ţara nu se conduce prin intermediul postărilor pe Facebook, domnule preşedinte! Informaţiile de interes public sau siguranţă naţională se transmit prin canale oficiale prin care să vă asumaţi acea poziţie oficială demnă de un preşedinte. În România lucrului bine făcut ar trebui ca şi comunicarea să fie bine făcută, prin viu grai, prezenţă live pe media, apariţii şi discuţii la Cotroceni, aşa cum este obiceiul în orice stat democratic, astfel încât mesajul să ajungă în mod nemijlocit şi nediscriminatoriu la toţi cetăţenii.
Dacă însă în urma semnalelor transmise de oamenii politici şi a criticilor provenite de la cetăţenii nemulţumiţi de absenţa din spaţiul public şi prezenţa dumneavoastră pe Facebook, alegerea vă este aceea de a continua să postaţi informaţiile de interes public pe această reţea de socializare, vă sugerez să vă luaţi o parte din salariu de la Facebook şi nu din munca românilor care au sau nu conturi pe această reţea.
De asemenea, având în vedere frecvenţa postărilor dvs, timpul petrecut pe această platformă, traficul generat şi utilizatorii atraşi vă recomand să negociaţi o pensie specială cu acţionarii Facebook, drept mulţumire pentru efortul deosebit depus de dvs. pentru promovarea afacerii lor.
Va rog, domnule e-Preşedinte, sau Preşedintele Facebook postac, să regândiţi strategia de comunicare pentru că cea actuală ne dezamăgeşte.

Ovidiu-Cristian Iane
Deputat de Suceava, Colegiul nr. 7

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email