OUG DRAGNEA – BILANȚ MIGRAȚIE ALEȘI LOCALI. Câți PRIMARI au pierdut și au câștigat PSD și ACL prin OUG 55/2014

ACL avea aproximativ 1.500 de primari înainte de intrarea în vigoare a Ordonanței Dragnea, însă legiferarea migrației a rupt rândurile construcției de dreapta. Cele mai grele pierderi suferite de Alianța Creștin Liberală, formată din PNL și PDL, au fost reprezentate de plecările unor primari din orașe mari sau ai unor șefi de Consilii Județene.

Decimarea ACL

Președintele CJ Buzău, Cristian Bîgiu, a părăsit PNL, fiind urmat de 32 de edili PNL și PDL. Democrat-liberalii au rămas astfel fără primar la nivelul județului.

La Bacău, 31 de aleși locali au părăsit ACL, care a rămas cu doar 15 aleși locali la nivelul județului.

Liberalii nu mai au niciun primar la Bistrița Năsăud, unde PSD a racolat 20 din cei 22 de edili care au părăsit ACL, scrie digi24.ro.

În Maramureș, PNL a rămas aproape fără niciun primar înainte de alegerile prezidențiale.

Pe raza județului Neamț, PSD a urcat de la 40 la 66 de primari.

În Iași, în jur de 70% din primarii județului sunt social-democrați.

În Prahova şi Argeş, dezertările primarilor PDL şi PNL au fost de ordinul zecilor.

La nivelul judeţului Giurgiu, 25 de aleși locali au lăsat opoziția pentru putere, ducând numărul edililor PSD la 38.

Excepția Sibiu

O situație inedită s-a înregistrat la Sibiu, acolo unde niciun edil din judeţ nu a profitat de OUG 55/2014 pentru a migra la un alt partid.

Pierderile PSD

PSD pare să fie marele beneficiar al OUG Dragnea, însă social-democrații au și pierdut aleși locali. Cele mai importante plecări din rândurile puterii au fost consemnate la Arad, Ilfov şi Hunedoara, acolo unde PNL şi PDL au înregimentat mai mulţi primari de comune, pe edilul din Deva şi un vicepreședinte de Consiliu Judeţean.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email