Nonguvernarea principială

Venită la putere după o campanie necruțătoare împotriva unui singur om, Alianța USL s-a tocit frecându-se de zidurile Cotrocenilor. A pierdut un L mare și l-a înlocuit cu un D problematic și ca rezultat imediat a pierdut și alegerile prezidențiale. Nume mari din PSD stau la coadă la DNA pentru declarații sau părăsesc viața politică pentru una muult mai liniștită.
Nu cred că se poate sta 4 ani la Palatul Victoria numai cu acuze aduse fostei guvernări și cu planuri strategice pentru următoarele 2-3. E drept că nu ar fi prima dată când populația României îmi poate demonstra că mă înșel dar unele schimbări în atitudinea oamenilor mă fac să sper că vom avea cât de curând numărul de cetățeni necesar pentru a schimba ce e de schimbat. Avem nevoie de o Constituție adevărată, cu legi pentru toți cetățenii României și nu de o refacere a fațadei vechii constituții. Avem nevoie de legi drepte, de consemnarea excepțiilor permise și de oarece obligații pentru cei chemați să servească interesul național.
Trebuie să încetăm să plătim oameni care nu fac nimic altceva decât să-și voteze drepturi pentru ei și familiilor lor… indiferent pe care post ar activa. Parlamentul și Guvernul nu sunt alcătuite din demnitari ci din oameni PLĂTIȚI să facă ce trebuie făcut și nu ce cred sau visează ei că e de făcut. Este de-a dreptul sfidător ca aceleași legi să fie interpretate diferit în funcție de dispoziția judecătorilor și de talentele avocaților.
Cred că a venit vremea să cerem responsabilizarea celor care ne conduc, să limităm drastic conul de liniște cu care încearcă să se înconjoare. E nevoie să alegem oameni capabili, buni profesioniști și nu liste ale unor partide. Abia atunci când aleșii se vor număra în cele două camere ale Parlamentului vom stabili ce partid urmează să dea Primul Ministru și acesta își va alcătui Guvernul după criterii de competență și nu după contribuțiile la compania electorală.
Trebuie să impunem separarea puterilor în stat și semnul = între ele dacă dorim ca democrația românească să-și lepede definitiv puful balcanic și să-și dezvolte aripi puternice, europene. Mai devreme sau mai târziu trebuie să încetăm să ținem seama de ce spun politicienii sau, și mai rău, ce spun analiștii politici despre ce spun politicienii și să contabilizăm ce fac. Nu e nevoie ca un politician să facă rău pentru a fi nociv, e mai mult decât de-ajuns să nu facă nimic bun iar dacă mai și închide ochii la matrapazlâcurile altora devine de-a dreptul distructiv.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email