NEst-TV Channel | Homepage

Expoziție de pălării vintage, prezentare de modă Cătălin Botezatu și concert Andreea Bănică la Iulius Mall

Comentarii 🕔06.nov. 2014

Un weekend fashion îi aşteaptă pe bucovineni la Iulius Mall Suceava. O expoziţie inedită de pălării care au scris istoria modei, prezentare semnată Cătălin Botezatu, concert Andreea Bănică, concurs pentru desemnarea următoarei „Cover Girl” Iulius Mall Suceava, campionat de şah, târg handmade, atelier de creaţie pentru copii şi teatru de păpuşi sunt evenimentele de pe agenda îndrăgitei destinaţii de shopping şi petrecere a timpului liber.

Sâmbătă şi duminică, pe 8 şi 9 noiembrie, Iulius Mall Suceava va găzdui o expoziţie cu adevărat aparte. Pălării vintage care cuceresc orice doamnă sau domnişoară prin rafinamentul şi delicateţea lor vor fi prezentate publicului sucevean. Spre încântarea femeilor, „Beautiful Yesterday” reuneşte 80 de pălării impresionante prin vechimea lor şi semnificaţia adusă modei internaţionale. Cea mai veche piesă este o bonetă din 1810, căreia i se alătură alte patru „bijuterii” ale secolului XIX. Expoziţia-muzeu reuneşte o diversitate de modele, de la cele cu boruri largi şi pene de struţ reprezentând „La Belle Epoque” şi cele cu extravagante cloşuri din anii interbelici, până la pălăriile avangardiste din anii ’40 şi cele înflorate ale anilor ’50. Iubitoarele accesoriilor feminine vor descoperi piese de excepţie, care au făcut furori la vremea lor şi care sunt încă actuale. Mici sau mari, de stradă sau de ocazie, cu voalete sau pene, romantice sau excentrice, pălăriile expuse vor încânta vizitatorii cu frumuseţea, originalitatea şi unicitatea lor. Mai mult, doritoarele vor putea proba ineditele pălării şi se vor putea fotografia cu accesoriile vintage. Expoziţia aparţine Ralucăi Alexandru, designer colecţionar de pălării.

Sâmbătă, Iulius Mall Suceava o desemnează pe următoarea „Cover Girl”, care va fi imaginea unei campanii viitoare. De la ora 18.00, sucevenii şi nu numai sunt invitaţi la un spectacol dedicat frumuseţii. Cinci finaliste ale concursului de pe pagina de Facebook Iulius Mall Suceava, „Be the Next Cover Girl”, selectate de creatorul de modă Cătălin Botezatu şi fotograful profesionist Ovidiu Leşan, vor merge la cumpărături cu un buget fix şi îşi vor prezenta ţinutele pe podium. Cea care va impresiona publicul va fi următoarea „Cover Girl” Iulius Mall Suceava şi va fi premiată cu o sesiune de shopping în valoare de 500 de euro, un makeover complet şi un photoshotting profesionist cu fotograful Ovidiu Leşan. Pe catwalk vor fi prezentate şi noile colecţii ale brandurilor Iulius Mall Suceava, iar surpriza serii va fi o defilare cu creaţiile semnate de Cătălin Botezatu. Seara se va încheia cu îndrăgitele hituri ale Andreei Bănică.

Vineri şi sâmbătă, sucevenii sunt aşteptaţi să admire iscusinţa celor pasionaţi de sportul inteligenţei. Şahiştii de toate vârstele din Suceava îşi vor da întâlnire la Iulius Mall, pentru a participa la Campionatul Municipal de Şah 2014, organizat de Clubul Sportiv ARIADNA. Cei mai buni jucători vor fi premiaţi de Iulius Mall.

De vineri până duminică, Iulius Mall Suceava găzduieşte o nouă ediţie a Târgului de Handmade. Artişti cu îndemânare vor prezenta articole realizate manual, cu multă pasiune şi măiestrie. Piesele unicat vor completa colecţiile tuturor iubitorilor de frumos, putând alege bijuterii, aranjamente şi decoraţiuni speciale.

Sâmbătă, 8 noiembrie, este timpul ca prichindeii să îşi pună imaginaţia la treabă. De la ora 12.00, în zona Kidsland, copiii vor învăţa arta mozaicului. Sub îndrumarea specialiştilor, cei mici vor realiza figurine şi decoraţiuni pentru a-şi personaliza ramele foto. Materialele necesare şi ramele vor fi făcute cadou de Iulius Mall, iar piticii vor putea lua acasă propriile creaţii, pentru a-şi expune fotografiile preferate. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac la Centrul Info sau la telefon 0230/ 208 700.

Duminică, de la ora 16.00, năzdrăvanii primesc o nouă invitaţie la teatru de păpuşi. Copiii se vor distra alături de marionetele Teatrului de Păpuşi „Puppet”, care le vor spune povestea „Capra cu trei iezi”. Şi în această săptămână, ştrengarii sunt invitaţi să participe la concursul „Rampa de lansare”, unde îşi vor demonstra talentul.

Atelier de creatie_IM SV_2014 Iulius Mall Suceava 02 Iulius Mall Suceava 01

Nu există comentarii

Nu există comentarii încă!

Scrie un comentariu

<

Facebook

SEPTEMBRIE 2022

Comunicat de presă finalizare proiect POC

„Consolidarea capacității Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți de a desfășura activități didactice în mediul on-line prin achiziția de echipamente/dispozitive electronice”

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 23.09.2021 proiectul „Consolidarea capacității Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți de a desfășura activități didactice în mediul on-line prin achiziția de echipamente/dispozitive electronice", Cod SMIS 2014+ 144353, cofinanțat prin AM POC/OIPSI în baza contractului de finanțare nr. 404/233t/23.09.2021, încheiat între Autoritatea Pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar prin Programul Operațional Competitivitate în numele și pentru Ministerul Investițiilor si Proiectelor Euro-pene (MIPE) și Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți.

Proiect cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c. - Con-solidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creșterea gradului de utilizare a Internetului, Acțiunea 2.3.3 - Îm-bunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-in-cluziune, e-sănătate și e-cultură - SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Obiectivul general al proiectului: desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronaviru-sul SARS-COV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate așteptate):

Dotarea Școlii Gimnaziale „Bogdan Vodă” Rădăuți, cu echipamente de tipul tabletelor școlare si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2.

Valoarea totală a proiectului este de 1.267.957,85 lei cu TVA, din care:

• Valoarea totală eligibilă a proiectului: 1.213.457,85 lei

• Valoarea eligibilă nerambursabilă: 1.213.457,85 lei (Valoare FEDR = 1.031.439,17 lei, Valoare BS = 182.018,68 lei)

• Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 0,00 lei

• Valoarea neeligibilă a proiectului: 54.500 lei

Proiectul se implementează de către beneficiarul Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți reprezentată legal de către director Munteanu Radu Gheorghe.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni.

Date de Contact:

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți,

Sediul: Rădăuți, str. Eudoxiu Hurmuzachi nr. 7, judeţul Suceava,

Tel:. 0230561161, E-mail: sc_bogdanvoda@yahoo.com

Iunie 2022

Comunicat de presă începere proiect POIM

„Consolidarea capacitatii Scolii Gimnaziale „Iulian Vesper” Horodnic de Sus, jud. Suceava, in vederea gestionarii situatiei de pandemie generata de virusul SARS-COV-2”

ȘCOALA GIMNAZIALĂ „IULIAN VESPER” HORODNIC DE SUS, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 18.05.2022 proiectul „Consolidarea capacității Școlii Gimnaziale „Iulian Vesper” Horodnic de Sus, jud. Suceava, in vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2", Cod SMIS 2014+ 149821, cofinanțat prin AM POIM în baza contractului de finanțare nr. 1442/ 18.05.2022 încheiat între Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene (MIPE) și Școala Gimnazială „Iulian Vesper” Horodnic de Sus.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară - Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, cu finanțare din REACT-EU.

Obiectivul general al proiectului îl constituie consolidarea capacității de reacție a unităților de învățământ de stat la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-COV-2. Limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor acestuia asupra populației, poate fi realizată prin asigurarea disponibilității echipamentelor/dispozitivelor de protecție medicală și asigurarea condițiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ de stat în vederea atingerii următorului rezultat de program: „Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS-COV-2 în sistemul public de educație preuniversitară și/sau universitară”. Prin urmare, proiectul va contribui indirect la atingerea indicatorului de rezultat al programului prin dotarea unităților de învățământ de stat din comună cu echipamente/ dispozitive de protecție medicală și de asigurare a condițiilor igienico-sanitare minime necesare, în vederea limitării numărului potențial de cazuri de infecție care ar trebui tratate în sistemul public de sănătate.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate așteptate):

Asigurarea dotărilor cu echipamente de protecție/ dispozitive medicale a unităților de învățământ din comuna Horodnic de Sus în contextul gestionării crizei COVID-19

Valoarea totală a proiectului este de 860.443,12  lei cu TVA, din care:

• Valoarea totală eligibilă a proiectului: 855.921,12  lei

• Valoarea eligibilă nerambursabilă: 855.921,12 lei

• Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 0,00 lei

• Valoarea neeligibilă a proiectului: 4.522,00 lei

Proiectul se implementează de către beneficiarul ȘCOALA GIMNAZIALĂ "IULIAN VESPER" HORODNIC DE SUS, reprezentată legal de către Ciprian Scripcariu - Director.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni (01.03.2022 – 31.12.2023).

Date de Contact:

ȘCOALA GIMNAZIALĂ "IULIAN VESPER" HORODNIC DE SUS

Sediul: comuna Horodnic de Sus, strada - nr. 1434, judetul Suceava

Tel:. 0230415109, E-mail: horodnicsus1@yahoo.com