NEst TV Channel | Homepage

Deputatul PDL, Sanda Maria Ardeleanu, cere demisia lui Pricopie

Comentarii 🕔18.sept. 2014

Deputat PDL de Suceava, prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu a cerut ministrului Educației, Remus Pricopie, demisia de onoare din funcția de ministru al învățământului, în contextul în care sistemul de învățământ românesc este la pământ.

În urma reuniunii din Iași, 12 septembrie, reuniune la care au participat mai mulți reprezentanți din învățământul superior, s-a redactat Rezoluția Consiliului Național de Conducere ALMA MATER, semnatarii acestui document afirmând că „Învățământul nu este o marfă!”. Această afirmație pare a fi venit ca „urmare a pericolului privind includerea <<educației>> în proiectul de Acord Economic și Comercial General care va fi dezbătut la Summit-ul ce se va desfășura la Ottawa (Canada) și în prezența reprezentanților Guvernului României” precizează Sanda Maria Ardeleanu pe blogul personal.

De asemenea, deputatul sucevean PDL a precizat că în textul rezoluției apare și problema nerepartizării sumelor reținute de la finanțarea de bază a universităților, în proporție de 10%, prin Ordonanța cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014, fapt despre care a avertizat în trecut.

„Am intervenit în timpul dezbaterilor din Comisia de învățământ, știință, tineret și sport privind OUG nr.117/2013 atrăgând atenția asupra pericolului ca acele sume să fie repartizate către partide și campaniile electorale și, iată, că ceea ce am bănuit încă de la început s-a dovedit adevărat. Nici măcar în momentul dezbaterilor din Comisia de învățământ, ministrul de resort nu a putut spune clar unde sunt dirijate sumele respective”.

Ca urmare a tot ceea ce se întâmplă în sistemul educațional românesc, deputatul PDL de Suceava a accentuat ideea conform căreia în orice țară în care un sistem nu mai funcționează, ministrul de resort își prezintă singur demisia.

„Îl rog pe domnul ministru Pricopie să facă ultimul gest care îi mai poate salva imaginea de rector și profesor universitar: demisia de onoare”.

Nu există comentarii

Nu există comentarii încă!

Scrie un comentariu

<

Informația ta din Regiunea Nord-Est!

  • NEst TV Channel LIVE

Facebook

Articole recente