Ce decizie a luat Meleșcanu privind șefia MAE

„Doresc să mulțumesc colegilor din MAE și apreciez și sprijinul din partea comunităților românești care au trimis voluntari pentru fluidizarea votului.

Întrucât trăim într-o țară unde nimeni nu prea își asumă responsabilitățile, eu, ca un om de onoare, îmi asum aceasta responsabilitate și îmi voi depună azi, la ședință de guvern mandatul de ministru de externe.”, a transmis Meleșcanu.

Demisia lui Meleșcanu vine pe fondul evenimentelor din diaspora din ziua votului, când din nou s-au format cozi de români care doreau să își exprime dreptul de a vota, iar mulți dintre ei nu au reușit acest lucru.

Totodată, Meleșcanu a transmis că a putut organiza turul doi astfel încât un număr record de cetățeni au votat și că responsabilitatea aparține rigidității cadrului juridic.

„Am putut organiza turul 2 astfel încât un număr record de cetățeni au votat. Nu au fost incidente grave și marea majoritate a putut vota, au fost și excepții pe care le regretăm , cum au fost cele de la Paris, Londra, Munchen, Stuttgart.

Din nefericire discrepanța dintre numărului de secții de votare și numărul de votanți a făcut imposibila votarea. Soluția prelungirii orarului de vot nu a putut fi pusa în aplicare. Regret aceste disfuncționalități și îmi cer public scuze tuturor cetățenilor români care, dând dovada de spirit civic au stat la coada pentru a vota. Consider ca responsabilitatea aparține rigidității cadrului juridic. Fără o modificare a legii electorale pentru a crea un mecanism modern de tipul votului prin corespondență, nu se vor putea organiza alegeri care sa permită exercitarea dreptului de vot al tuturor romanilor”, a afirmat Meleșcanu.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email