NEst TV Channel | Homepage

Ardeleanu la Chișinău, pe 13 septembrie

Comentarii 🕔10.sept. 2014

Deputatul PDL de Suceava, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, va participa pe 13 septembrie în Chișinău, la Liceul „Ștefan cel Mare”, la o masă rotundă la care vor participa elevi din clasele a XI-a și a XII-a.

Într-o postare pe blogul personal, parlamentarul democrat-liberal arată că în urmă cu doi ani, pe 25 noiembrie 2012, la invitația Platformei Unioniste Acțiunea 2012, a fost semnat Pactul pentru Basarabia.

„Ca vechi și activ militant pentru apropierea românilor de pe cele două maluri ale Prutului, ca membru în Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, am semnat, cu inima deschisă, dar mai ales cu agenda plină de planuri și proiecte. Astăzi, după 2 ani, am satisfacția de a fi încheiat un parteneriat valoros, prin care alături de un grup activ de români militanți pentru cauza Basarabiei, am făcut pași importanți pentru a da un semnal clar: România este și va rămâne cel mai important pilon de sprijin pentru parcursul european al Basarabiei”, a precizat Ardeleanu.

„După semnarea Pactului pentru Basarabia i-a urmat, în același context, sprijinirea Proiectului Adoptă un tânăr basarabean. Prin acest proiect, peste 200 de tineri basarabeni au participat la Școala de cultură și afirmare românească, desfășurată în perioada 7-15 iunie, care printre altele a pregătit încă două programe care s-au defășurat ulterior: o licitație online a donațiilor tuturor vedetelor care au fost de acord să doneze lucruri pentru proiecte în Basarabia și o caravană prin 300 de sate din Basarabia în perioada 1-31 iulie, în cadrul căreia 50 de persoane au promovat românismul. Motruc Adriana, o elevă de 16 ani din Chișinău, este tânăra basarabeancă „adoptată” de mine în cadrul acestui programului.”

Ardeleanu a mai declarat că în ziua de 2 iulie 2014, în calitate de deputat, a participat la Sesiunea extraordinară a Parlamentului României pentru ratificarea Acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Moldova, Ucraina și Georgia, pe de altă parte. În prezența Ambasadorului Republicii Moldova la București, Ardeleanu a aplaudat frenetic, alături de colegii parlamentari, fiecare luare de poziție din cadrul Camerei Deputaților în acea zi istorică ce a marcat șansa unei noi vieți pentru români și victoria limbii române.

„Și, pentru că m-am angajat să merg până la capăt pe drumul lung al promovării românismului în lume, proiectele mele continuă cu participarea la Campania Adoptă un liceu din Basarabia. Astfel, pe 13 septembrie mă voi afla în Chișinău, la Liceul „Ștefan cel Mare”, în cadrul unei mese rotunde la care vor participa elevi din clasele a XI-a și a XII-a. Le voi prelua visele și voi încerca să mă racordez la ele. Campania Adoptă un liceu din Basarabia a demarat pe 1 septembrie și își propune să contribuie la apropierea celor două state românești, reprezentând un semnal puternic adresat românilor de dincolo de Prut. Conform inițiatorilor proiectului, implicarea în campanie ar demonstra faptul că parlamentarilor români le pasă de soarta tuturor românilor, pornind de la ideea că este extrem de important ca oamenii de acolo, în special tinerii elevi, să vadă cine reprezintă România”, a mai precizat deputatul PDL.

În final, Sanda-Maria Ardeleanu le-a mulțumit celor de la Platfora Unionistă Acțiunea 2012 pentru această oportunitate.

Nu există comentarii

Nu există comentarii încă!

Scrie un comentariu

<

Informația ta din Regiunea Nord-Est!

  • NEst TV Channel LIVE

Facebook

Articole recente