NEst TV Channel | Homepage

Ardeleanu dorește înăsprirea legii pentru elevii violenți

Comentarii 🕔18.sept. 2014

Într-o declarație făcută în plenul Camerei Deputaților, Sanda-Maria Ardeleanu a făcut un apel la colegii parlamentari în vederea elaborării unei legi care să stopeze problema violenţei în familie, această problemă constituind principalul factor ce determină un astfel de comportament în rândul copiilor şi al elevilor.

Deputatul PDL, prof. univ. Sanda-Maria Ardeleanu a atras atenţia asupra raportului UNICEF dat publicităţii săptămâna trecută, conform căruia România se află pe primul loc într-un clasament al violenţei în şcoli, având cei mai violenţi elevi cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani, dintre toate statele lumii civilizate.
„Aşa cum atrăgeam atenţia şi cu alte ocazii, cea mai recentă fiind Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, marcată în fiecare an în luna noiembrie, ocazie cu care m-am adresat Dumneavoastră prin declaraţia politică intitulată <<Violenţa în societatea românească – un fenomen alarmant>>, cauzele acestei situaţii extrem de îngrijorătoare provin din violenţa în familie. Datele UNICEF arată că, atunci când un copil face ceva greşit, prima reacţie a 54 % dintre părinţi este de a ridica vocea, iar 11 % dintre părinţi îşi pălmuiesc imediat copilul sau îl trag de păr.

Deşi fenomenul despre care vorbim a fost semnalat în repetate rânduri instituţiilor cu prerogative în luarea de măsuri, deşi au existat în permanenţă asigurări că se ia atitudine, constat că acestea au fost doar la nivel declarativ, iar în realitate fenomenul ia amploare”, a arătat parlamentarul democrat-liberal care a prezentat concluziile raportului realizat de UNICEF.
Deputatul sucevean a subliniat faptul că problema violenței a fost o preocupare majoră pentru domnia sa încă din primul mandat de deputat, amintind de cele două proiecte de lege create pentru a preveni și a reduce fenomenul violenţei atât în şcoală cât şi în familie.
„Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.35 /2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ” şi „Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie”, ambele devenind ulterior Legi: Legea 29/2010 şi respectiv Legea 25/2012.

„Mai ferm ca niciodată, fac un apel către dumneavoastră, stimaţi colegi, să găsim soluţia eficientă şi să luăm măsurile care se impun pentru a ne proteja copiii în şcoli şi în afara acestora, considerând că dincolo de orice dialog pe care l-am încurajat ani de-a rândul, este momentul să înăsprim urgent legile româneşti pentru a stopa problema violenţei în familie, fără îndoială, principalul factor care determină violenţa în rândul copiilor şi al elevilor”, a fost mesajul deputatului Sanda-Maria Ardeleanu către colegii parlamentari.

Nu există comentarii

Nu există comentarii încă!

Scrie un comentariu

<

Informația ta din Regiunea Nord-Est!

  • NEst TV Channel LIVE

Facebook

Articole recente