NEst TV Channel | Homepage

6 greșeli frecvente după masă

Comentarii 🕔11.sept. 2014

Mulți dintre oameni, după ce servesc o masă copioasă, au obiceiul de a se tolăni pe canapea, de a fuma o țigară, binecunoscută fiind zicala „Cea mai bună țigară este cea de după masă”. Însă câți dintre noi cunoaștem efectele acestor tabieturi asupra organismului și sănătății?

1. Deși imediat ce ne punem „burta la cale” avem o senzație de somnolență și am da orice pentru o oră de somn să se așeze mâncarea, nu este indicat deloc să adormim imediat după masă, deoarece poate apărea rapid o indigestie sau o infecție a intestinului. Pentru a evita posibilele probleme ulterioare, așteptați măcar o oră înainte de a merge la culcare.

2. Toată lumea este conștientă de efectele nocive ale țigării asupra sănătății, însă câți cunoaștem urmările fumatului imediat după ce am luat masa? Dacă aprindem țigara după ce am mâncat, riscurile cresc, astfel încât respectiva țigară echivalează cu fumarea mai multor țigarete în mod normal. Apariția cancerului este iminentă.

3. Consumul de fructe este indispensabil bunei funcționări a organismului nostru. Avem ideea preconcepută că dacă vom consuma fructe după masă, digestia va fi favorizată. În realitate, fructele conțin acizi și compuși complecși care provoacă dureri de stomac și probleme de digestie. Consumul de fructe trebuie să aibă loc cu o oră înainte de masă sau după o oră de la luarea mesei.

4. Dacă te plimbi imediat după ce ai luat masa, digestia nu se va mai face în cele mai bune condiții. Plimbându-te, sistemul tău digestiv va fi incapabil să absoarbă elementele nutritive ale alimentelor pe care le-ai consumat. Poți să te plimbi la o oră după ce ai luat masa.

5. Ceaiul conține un procent ridicat de acizi, tanini în special. Consumul de ceai după masă poate interfera cu absorbția de fier conținut de alimente.

6. Spălatul va provoca o creștere a circulației sanguine spre mâini și spre picioare. Cantitatea de sânge din jurul stomacului se va diminua. Sistemul digestiv va slăbi. În plus, spălatul necesită și o anumită doză de energie.

Cu siguranță vă regăsiți în cel puțin unul dintre cele 6 cazuri prezentate. Pentru sănătate și pentru o bună funcționare a organismului, vă recomandăm să încercați pe cât posibil evitarea greșelilor de mai sus.

Nu există comentarii

Nu există comentarii încă!

Scrie un comentariu

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt notate cu *

Informația ta din Regiunea Nord-Est!

  • NEst TV Channel LIVE

Facebook

Articole recente