Poliţiştii suceveni au oferit cadouri persoanelor fără adăpost

Persoanele fără adăpost şi persoanele care au un mod de viaţă dezordonat, prezintă un grad de risc infracţional şi victimal sporit şi, totodată, în astfel de condiţii extreme se expun suferinţelor fizice generate de temperaturile scăzute.

Tocmai de aceea, poliţiştii au organizat acţiuni de identificare a acestor persoane , în special pe raza municipiului Suceava, cei identificaţi fiind conduşi la Centrul Sfânta Vineri din municipiul Suceava.

Totodată, celor 25 de persoane fără adăpost aflate la acest Centru le-au fost oferite de către poliţişti, cu sprijinul RCHF Romania, reprezentată prin dl. Brian Douglas alimente, ceaiuri, lenjerii şi articole de îmbrăcăminte. Mai mult, având în vedere faptul că ne aflăm încă în perioada în care mulţi bucovineni petrec sărbătorile de rit vechi, poliţiştii au oferit persoanelor fără adăpost din Centru, cutii cadou, conţinând kit-uri de igienă, mănuşi, ciorapi şi alte obiecte.

De asemenea, poliţiştii de prevenire au purtat discuţii cu persoanele fără adăpost aflate la Centrul Sfânta Vineri, promovând recomandări pentru prevenirea victimizării în cazul infracţiunilor cu violenţă şi a infracţionalităţii contra patrimoniului. Discuţiile au vizat şi pericolele generate de consumul de alcool şi efectele nocive ale acestuia în ceea ce priveşte procesul de integrare socială a persoanelor fără adăpost.

Atât femeile cât şi bărbaţii aflaţi în centru au apreciat activităţile poliţiştilor, acţiunile de consiliere şi gesturile umanitare , arătându-le că nu sunt singuri şi pot găsi un sprijin în procesul de integrare în comunitate şi evoluţie personală.

Poliţiştii au mulţumit conducerii Centrului Sfânta Vineri pentru sprijinul în desfăşurarea acţiunii.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email