Surse: Nume surpriză propuse de PLR în noua structură a Guvernului Ponta

Două din numele pe care cei din PLR le vor propune pentru a face parte din noua structură guvernamentală sunt cele ale lui Sebastian Vlădescu, fostul ministru de finanțe în Guvernele Tăriceanu și Boc, și deputatul PLR, Nicu Marcu, fost secretar general al ANAF.

Conform informațiilor PSnews.ro, fostul ministru Sebastian Vlădescu, este în poll-position pentru preluarea portofoliului Finanțelor.  Acesta a mai ocupat postul de ministru al Finanțelor în guvernul Tăriceanu, în perioada 2005-2007 și de asemenea în perioada 2008- 2009 în cadrul cabinetului condus de Emil Boc.

De asemenea, Vlădescu este vehiculat și pentru a conduce Ministerul Fondurilor Europene, situație în care Finanțele ar urma să fie preluate de deputatul PLR Nicu Marcu.

Numele celor doi sunt vehiculate în PLR ca făcând parte din cabinetul Ponta în următoarea structură guvernamentală de după remaniere.

”Vlădescu o să preia Ministerul Finanțelor sau pe cel al Fondurilor Europene. Dacă preia el (n.r.: referindu-se la Sebastian Vlădescu) Finanțele, Nicu Marcu merge la Fonduri Europene. Sau invers, dacă Nicu Marcu preia Finanțele, Vlădescu merge la Fonduri Europene. Aproape sigur, cei doi vor fi în Guvern după remaniere”, ne-a explicat unul din deputații Partidului Liberal Reformator.

Câteva date din CV-ul lui Sebastian Vlădescu

Sebastian Vladescu a absolvit studii universitare la Facultatea de Comert din Academia de Studii Economice din Bucuresti (1983) si apoi a făcut studii postuniversitare in specializarea “Piete de capital, investitii directe”, organizate de Merryl Lynch USA (1997).

Dupa absolvirea facultatii, a lucrat ca economist (insarcinat cu recuperarea creantelor) la COS Targoviste (1983) si economist (insarcinat cu derularea de

programe de investitii, achizitii, plati catre furnizori) la IRVMR Bucuresti (1983-1990).

Dupa Revolutia din decembrie 1989, intra in sectorul privat ca actionar si director financiar la urmatoarele companii: Gas Prod Com SRL Bucuresti (1990-1992), Comp Banc SRL Bucuresti (1992-1994) si Medist S.A. Bucuresti (1994-1997), ocupandu-se de coordonarea activitatilor de marketing si financiar-bancare, finantari, plati si operatiuni valutare.

La data de 22 august 2005, Sebastian Vladescu a fost numit in functia de ministru al fiunantelor in Guvernul Tariceanu, indeplinind aceasta functie pana la data de 5 aprilie 2007, cand Ministerul Finantelor a fost comasat cu Ministerul Economiei si Comertului.

Ca urmare a reorganizarii Ministerului Economiei si Finantelor, Vladescu a fost numit secretar de stat cu relatiile internationale si trezorerie.
In vara anului 2007, el a intrat in conflict cu ministrul Varujan Vosganian, deoarece a sustinut ca bugetul nu dispune de resurse financiare pentru marireapensiilor, reprezentand un pericol pentru stabilitatea macroeconomica.

Sebastian Vladescu si-a dat demisia din functia de secretar de stat la data de 22 octombrie 2007, dupa finalizarea procesului de privatizare a Automobile Craiova (unde Vladescu detinea functia de presedinte al Comisiei de privatizare) cu compania americana Ford.

Vladescu este membru in doua Consilii de Administratie respectiv Petrom S.A. si Upetrom S.A. De asemenea, este actionar la urmatoarele societati:
– PVB Euroconsulting S.R.L.;
– Boss Exim Trading Group S.R.L.;
– Boss Constructii si Consultanta S.R.L.;
– Hemat-Rom S.R.L.;
– Centrul Medical “Polimed”;

Sebastian Vladescu vorbeste foarte bine limbile franceaza si engleza si bine limba italiana.

Sebastian Vlădescu, colecționar de ceasuri și mașini de lux

Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, este recunoscut pentru colecţia sa de ceasuri, afirmând în dese rândurică este atras de mecanismul lor, nu de materialele preţioase din care sunt făcute.

“Am câteva ceasuri, mai multe decât ar trebui, până într-o sută. Am foarte multe marca Swatch, pentru că raportul preţ-calitate este foarte bun şi funcţionează impecabil. Am şi câteva ceasuri scumpe, dar nu multe. Eu le colecţionez nu pentru valoare, ci pentru mecanism, sunt fascinat de modul în care este conceput şi funcţionează.

Nu îmi plac ceasurile din metale preţioase, am ceasuri pe care le consider mai valoroase şi care nu sunt din aur sau argint, sunt valoroase ca istorie, cum este, de exemplu, unul care a făcut cel de-al Doilea Război Mondial la mâna unui soldat”, spune Vlădescu, în 2010, pentru gândul. info.

Vlădescu amintea într-un interviu acordat cancan.ro și de automobilul său Fiat 500 Abarth 695 Ferrari Tribute, achiziţionat în 2010.

Vlădescu ”a fugit” cu soția fostului deputat PDL, Cristian Boureanu

Vlădescu și-a sporit și mai mult notorietatea după ce a decis să aibă o relație cu fosta soție a lui Cristian Boureanu, cuplu pentru care fusese naș de cununie. Acest lucru se întâmpla în anul 2004.

După câțiva ani, în 2010, într-un interviu acordat cancan.ro, Vlădescu a precizat că această decizie a fost cea mai mare greșeală din viața lui.

“Vă asigur că numărul lor este mult mai mic decât se crede şi s-a vehiculat în presă. Ar fi nepoliticos să dau o cifră. Pot să vă spun doar că sunt printre bărbaţii fericiţi care îşi aminteşte numele tuturor femeilor care i-au trecut prin viaţă. Crailâcul meu nu există, este o diferenţă enormă între ceea ce s-a scris şi ceea ce s-a întâmplat”, a explicat Vlădescu, adăugând că fuga sa cu Irina Boureanu, soţia finului său, deputatul Cristian Boureanu, a fost cea mai mare greşeală din viaţa lui.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email