Steliana Miron, la un pas de succes

Sucevenii care au datorii la bănci ar putea, datorită unei propuneri legislative inițiate de Steliana Miron, să achite doar jumătate din valoarea debitului restant. Propunerea legislativă promovată de sexy-senatoare și care se referă la taxarea cu 85% a veniturilor obţinute de recuperatori din executarea creanţelor cesionate de bănci, intră în dezbateri în plenul Senatului. Comisia de Buget Finanțe din cadrul Senatului României a agreat varianta ca până la 50 % din debitul restant cesionat de bănci să fie impozitat cu 25%, iar ce depăşeşte 50% din acest debit să fie impozitat cu 85%.

„Mă bucur că această propunere legislativă a trecut de toate comisiile cu vot favorabil, iar când legea va fi publicată în Monitorul Oficial milioane de români vor avea de câştigat în dauna IFN-urilor. Practic, în momentul în care legea va intra în vigoare românii care au probleme financiare vor putea scăpa achitând maxim jumătate din valoarea debitului restant. Cred că este un ajutor esenţial pentru românii cu datorii în bănci şi o palmă serioasă dată IFN-urilor”, a explicat Steliana Miron.

Confom parlamentarului sucevean, peste 3,5 milioane de români se află în situația de a fi executați de recuperatorii agreați de bănci. Cum era de așteptat, reprezentanții instituțiilor bancare din România s-au opus vehement oricărei schimbări legislative, argumentând faptul că sistemul de impozitare de 16 % este unul corect, însă suma pe care firmele de recuperare o pot câștiga poate ajunge și la 2.000 % din valoarea investită inițial.

Propunerea legislativă a senatoarei Steliana Miron este, cel mai probabil, una dintre puținele propuneri care vine exclusiv în ajutorul românilor, fapt ce poate fi reținut chiar din textul de lege. Într-una dintre expunerile ei, doamna senator a afirmat faptul că legea impozitării creanțelor cesionate de bănci este o presiune socială extrem de apăsătoare pe umerii populației, iar propunerea ei vine în ajutorul oamenilor care nu pot lupta singuri în fața acestor coloși.

„Nimeni nu împiedică banca să facă executarea silită a clienţilor săi rău-platnici. Dacă banca este obligată să respecte o anumită procedură prealabilă, băieții deştepţi de cesiuni nu au aceeaşi obligaţie. Practic, astăzi băncile îşi sacrifică clienţii aflaţi în incapacitate de plată în beneficiul imediat al cesionarilor de creanţe bancare, aceste IFN-uri care funcţionează similar cu o societate cu răspundere limitată”, a conchis senatoarea liberală de Suceava.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email