Se uneşte Republica Moldova cu România?

Subiectul unirii celor două ţări nu se află, în acest moment, pe agenda politică a Chișinăului și nici a Bucureștilor, a declarat, sâmbătă, la o televiziune, Valeriu Streleț, proaspăt numit în funcţia de prim-ministru, relatează Agerpres, citând independent.md.

Vorbind despre necesitatea urgentării procesului de interconectare energetică dintre România și Republica Moldova, Streleț a subliniat: „România este principalul nostru susținător și-n aspirațiile de integrare europeană, dar astăzi nici autoritățile de la București și nici cele de la Chișinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat”.

Potrivit Barometrului INSCOP Research, aproape 68% dintre români susțin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Întrebați ce părere au față de reunirea celor două state până în 2018, 67,9% dintre intervievații români s-au declarat pentru, în timp ce doar 14,8% nu susțin unirea până în 2018.

Premierul Valeriu Streleț și guvernul său au fost învestiți pe 30 iulie, cu 52 de voturi ale deputaților noii coaliții de guvernare (Alianța pentru Integrare Europeană 3), formată din cele trei formaţiuni care se declară proeuropene: Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Democrat (PD) și Partidul Liberal (PL).

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email